Anda berada di sini: Laman UtamaSEKSYENSEKSYEN KESEJAHTERAAN RAKYAT

SEKSYEN KESEJAHTERAAN RAKYAT

 Fungsi

  • Menyelaras, merancang, melaksana, memantau dan menilai pelaksanaan dasar, selain memberi maklum balas program atau projek berkaitan peningkatan ekonomi, taraf hidup dan pembasmian kemiskinan di bandar dan luar bandar di bawah Program Kesejahteraan Rakyat.
  • Menyelaras, merancang, melaksana, memantau dan menilai tahap penggunaan dan pengemaskinian maklumat bantuan menerusi data e-Kasih sebagai rujukan utama dalam melaksanakan program atau projek membasmi kemiskinan.
  • Menyelaras, memantau dan menilai pelaksanaan Program Satu Daerah Satu Industri (SDSI) di peringkat kementerian, negeri dan daerah.

Program / Projek (Kesejahteraan Rakyat)

Pegawai Seksyen Kesejahteraan Rakyat

Pegawai Bertanggungjawab

 1.   ENCIK NOORNIZAM BIN RAMLI

 2.   PUAN SHIRLY AK ISEK

 

HAK CIPTA PEJABAT PEMBANGUNAN PERSEKUTUAN NEGERI SARAWAK DAN KANDUNGANNYA YANG TERMASUK MAKLUMAT, TEKS, IMEJ, GRAFIK, FAIL SUARA, FAIL VIDEO DAN SUSUNANNYA SERTA BAHAN-BAHANNYA IALAH KEPUNYAAN (NAMA AGENSI) KECUALI DINYATAKAN SEBALIKNYA. TIADA MANA-MANA BAHAGIAN LAMAN WEB INI BOLEH DIUBAH, DISALIN, DIEDAR, DIHANTAR SEMULA, DISIARKAN, DIPAMERKAN, DITERBITKAN, DILESENKAN, DIPINDAH, DIJUAL ATAU DIURUSKAN BAGI TUJUAN KOMERSIAL DALAM APA BENTUK SEKALIPUN TANPA MENDAPAT KEBENARAN SECARA BERTULIS YANG JELAS TERLEBIH DAHULU DARIPADA PEJABAT PEMBANGUNAN PERSEKUTUAN NEGERI SARAWAK.

PEJABAT PEMBANGUNAN PERSEKUTUAN NEGERI SARAWAK TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KEHILANGAN ATAU KEROSAKAN YANG DIALAMI OLEH PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN INI.

PAPARAN TERBAIK RESOLUSI 1024x768 IE 7.0++/MOZILLA FIRFOX/GOOGLE CHROME

PETA LAMAN     DASAR KESELAMATAN     DASAR PRIVASI     PASUKAN WEB


 

#